Dåligt humör och smådepp = Julbakning
Idag - Lussebullar
Så tar man fram "ettsåntdärreceptsommanbakadenärmanvarliten".
----------------------------------------------------------------
Och den viktigaste ingrediensen såklart.
Smular ner jästen i en "baota"bunke
Smälter smör och häller i mjölken för att göra degspad
Häller över jästen och rör om tills den löser sig. Tillsätter Kesella, saffran, socker och salt.
Ni har väl inte glömt att ta på er ett förkläde...!?
Häller i mjöl, lite i taget. Börjar med 5dl.
Det är en jäkla kletig smet i början
Sen 5dl till.
Sen 5dl till och arbeta till en smidig deg.
Sen får den vila (jäsa) under en bakduk (kökshandduk) i 40min.
(Det är nu ni ska passa på att blogga och visa bilder på vad ni har gjort hittils)
Jag kan tipsa er att ställa en online-timer medan ni bloggar, så ni inte glömmer tiden på degjäsningen!
Skruttnij, Mekkaplutt & Blashej - Over and out
0 kommentarer:
Skicka en kommentar