torsdag 22 juli 2010

Marknadsnougat

Idag har jag gjort "Marknadsnougat". Sån man kan köpa på alla marknader på sommaren. Pörskans god!

Recept:

125gr Margarin

5 3/4 dl Socker

1 3/4 dl Vatten

Kokas ihop i några minuter

6 ½ dl Vetemjöl

4 dl Florsocker


1 dl Kakao

Siktas i kastrullen, när du har tagit bort den från värmen.

(Jag vispar alltid i allting, annars tar det ju så förbaskat lång tid. Man vill ju hinna äta godbitarna också...)
Sen brukar jag lägga ut bakplåtspapper på köksbordet som jag sedan kan hälla/skrapa ner smeten på. Sen kan man kavla ut den med en kavel. (Tycker man att det fastnar så kan man använda mjöl eller florsocker på kaveln)

Jag brukar kavlar tills jag har den tjockleken som jag tycker passar. (ca. 1-1,5 cm) Sen skär jag lagomt stora bitar. (jag brukar använda pizzaskäraren, PERFEKT för såna här saker)

Sen brukar jag låta dom "torka" lite, gärna vända på dem och sen sära på dem ett tag innan jag stoppar ner dem i påsar. (lufttäta påsar)



Sen är det bara att njuta! (man kan ju faktiskt hugga in redan på kantbitarna som blir)
Skruttnij, Mekkaplutt & Blashej - Over and out

3 kommentarer:

EMALJ sa...

Vecka 37, då ska bäbisen klara sig fint om den kommer ut :)

Jag har börjat packa väskan lite. Så slipper jag tänka på det.

EMALJ sa...

Du då?

Anonym sa...

satan vilken stor gryta :)