torsdag 31 mars 2011

Burk-MammaHej, jag heter Zandra och jag är en burk-mamma. (Burk-mamma = ger burkmat till sin bebis)
-Hej Zandra

Jag är inte bara lat jag vill dessutom veta att hon får i sig alla näringsämnen. Lättare med burk tycker jag. Ibland lagar jag mat till henne också, men oftast får hon burkmat och gröt.
Ni som har bebisar hemma: Vad är ni? Hur gör ni?
Skruttnij, Mekkaplutt & Blashej - Over and out

4 kommentarer:

Sara - Ensamstående mamma sa...

Jag var för det mesta en lat mamma, men det var lite samma tankegång som du har.. Jag ville vara säker på att Jonah fick i sig alla näringsämnen han behövde, och då kändes det enklast med burk. Men när han började få tänder och kunde tugga så blev det oftare och oftare att jag gjorde egen mat :)

Jag har bara en fråga.. Varför sparar du alla burkar och radar upp dom? :P

micksan sa...

Vi ger lite både och. Skönt med burkar när man är borta, och samtidigt bra att hon accepterar hemmagjord mat. Billigare med hemmagjord mat dessutom. Vill även flikna in och säga att det inte ens är säkert att bebisen får i allt den behöver med burkmat, dom tog upp detta i ett plusprogram för någon vecka sedan. Kolla upp? :)

Syster Emma sa...

Vem har sagt att burkmat är bättre näringsmässigt?

micksan sa...

Jag menade inte att "klanka ner" eller något, på BVC säger dom ju att burkmaten ska vara minst lika bra, och det påstår ju burkmatsföretagen också. Menade bara att testarna visade att det ändå inte innehöll tillräckligt mycket av saker man behöver få i sig varje dag. Vilket även jag tycker är dåligt!