Kaksmeten
200 gr Margarin
3 dl Socker
2 st Ägg
1 dl Kakao
2 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
Fyllningen
300 gr Philadelphiaost
1½ dl Creme fraiche
2 st Ägg
100 gr Vit choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och häll i socker och ägg. Rör smeten slät.
2. Sikta (eller skit i det och bara gör som vanligt) ner alla de torra ingredienserna och rör smeten slät igen.
3. Bred/häll/skrapa ut smeten jämnt i en smord och mjölad eller bakplåtsklädd liten långpanna. (jag tog den som är kring 20x30.. eller typ 22x32 eller nåt sånt) Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 min.
4. Rör samman philadelphia-ost och cremefraiche medan kakan är i ugnen. Knäck i äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
5. Smält chokladen. (i vattenbad eller i mikron) Rör ner den i smeten till fyllningen.
6. Ta ut kakan när den fortfarande är lite kladdig, prova med sticka. Häll över fyllningen och ställ in kakan i nedre delen av ugnen igen. Grädda ca. 10 min eller tills fyllningen stannat.
7. Låt kakan bli kall i formen! Skär sedan upp rutor i önskad storlek.
NJUT!
Och kom ihåg det viktigaste: När ni har bakat den så BJUD IN MIG!
Skruttnij, Mekkaplutt & Blashej - Over and out
1 kommentarer:
Åhh, gud vad gott det såg ut och lät. Det ska jag prova göra imårrn! med risk för att äta ihjäl mig..
Skicka en kommentar