Semlans ålder

Lilypie Second Birthday tickers

Fokus ålder

PitaPata Dog tickers

söndag 1 maj 2011

Hundbajs vs. Hästbajs

Det här har jag klagat på/pratat om och tänkt på länge men aldrig tagit upp i bloggen. (tror jag)

Det här med bajs.

Hästar skiter gärna MITT PÅ vägen stora lass. Ingen plockar upp.
Hundar skiter en liten hög på SIDAN OM vägen. Det måste man plocka upp.
QUE?


Ska man inte plocka upp ALLT bajs?


Man kan ju iaf skotta hästskiten ner i diket eller så. Förstå hur många gånger man ser hästskit mitt på asfalten på gångvägar mm.


Jag tycker att det är skitäckligt!! Självklart så tycker jag att det är äckligt när jag ser hundbajs också men den brukar oftast ligga på sidan om där man inte går.


Jag har inga som helst problem med att plocka upp bajs efter min katt om hon bajsat ute. Det tycker jag hör till när man skaffar djur.


Ni som har häst eller hund eller både och: Hur gör ni?

Plockar ni bara upp hundens bajs när ni är ute? Why?Skruttnij, Mekkaplutt & Blashej - Over and out

5 kommentarer:

Syster Emma sa...

Men hur ska du veta var hon bajsar?

linda sa...

vi ha skaffat hund nu och jag plockar alltid upp efter honom. Jag tycker det är skitäckligt när det ligger hundbajs efter vägen , speciellt nu då all bajs ha tinat från under snön och runnit ut över hela trottoaren!! jag rider också men ALDRIG i sammhället , men jag tycker det ska va lika noga med att hästbajsen ska tas upp , den är ju 10 gånger så stor hög dessutom!! All bajs efter djuren ska bort!!

Magdalena sa...

jag håller verkligen med dig!

Jezz sa...

Beror helt på vars Joppe bajsar men han väljer alltid bra ställen, typ långt inne i ett buskage eller så. Gör han det mera "offentligt" haha typ nära gångbanan eller så tar jag upp det (oftast!) :P Men ibland så glömmer man faktiskt bajspåse men men de e mänskligt. Desstom finns det seriöst 1 hundlatrin utsatt här på Grubbe vilket är grymt dåligt, man vill ju inte behöva gå och bära skitpåsen hur långt som helst. Så kommunen borde göra en insatts så tror jag folk skulle bättra sig också!

Maria sa...

Jag plockar nästan alltid upp efter Zelda. Förutom när vi är långt inne i skogen... Jag känner mig sjukt upprörd på alla hundägare som inte kan plocka upp skiten efter sina hundar. Krattade utanför staketet i förrgår och skojar inte... det var typ 100 bajskorvar! Sjukt äckligt!