Semlans ålder

Lilypie Second Birthday tickers

Fokus ålder

PitaPata Dog tickers

måndag 30 maj 2011

Lära sig nya saker. (Sova i spjälsäng, sluta amma, dricka välling)

Jag tänkte berätta lite för er hur det går och har gått med att få Semlan att dricka välling innan hon ska sova istället för att ammas och sova i sin egen säng.Vi började med att hon iaf skulle sova i sin egen säng. Så då gav jag henne lite välling sen när hon inte ville ha nå mer så ammade jag henne tills hon somnade och sen la jag ner henne i sängen.

Sen så slutade jag att amma henne på kvällarna bara för att hon skulle dricka mer välling innan hon somnade (varav sova bättre/längre). Då gav vi henne välling sen la ner henne i hennes säng och hon skrek så vi fick gå in och lägga ner henne i sängen några gånger.

Sen började jag med att lägga ner henne i hennes säng så får hon dricka välling där tills hon somnar och somnar hon inte så får hon skrika ett tag. Jag brukar gå in, pussa henne, ge henne snuttis och lägga ner henne om hon reser sig upp. Annars så får hon gnälla lite. (Det gör lika ont i hjärtat varje kväll, MEN DET FUNKAR!)

Hon är så duktig nu. Hon dricker 220ml majsvälling innan hon somnar, sen somnar hon själv i spjälsängen, oftast utan skrik och grin. Hon sover ca 3 timmar sen vaknar hon och vill eventuellt ha lite vatten eller bara en puss på kinden och få snuttis. Sen vaknar hon kring 2 och vill ha välling (beroende på om hon fick i sig all sin välling innan hon somnade). Sen vaknar hon vid 4-halv 5 och vill jag inte kliva upp då så ammar jag henne, också får hon ligga kvar i våran säng tills vi kliver upp. Då brukar hon sova 1 eller 2 timmar till. SKÖNT!

Nu ska vi bara jobba med att få bort den sista amningen på morgonen. (känns både jobbigt, ledsamt och bra på samma gång)

Jag får nog kliva upp tidigt några mornar först för att få bort den sista amningen. Men man måste ju sluta någon gång. Hon är ju stor nu. Hon ammar ju inte för att få mat precis.


Min stortjej


Skruttnij, Mekkaplutt & Blashej - Over and out

1 kommentarer:

Malin sa...

De går väl sådär... kämpar på allt va jag kan!!