Semlans ålder

Lilypie Second Birthday tickers

Fokus ålder

PitaPata Dog tickers

tisdag 26 juli 2011

Födelsedag och äktenskapsfunderingar

Sitter hemma hos syrran
på paradvägen
snart beger vi oss hemåt
hämtar presenter och bakverk
ska fira Mammerskorgen som fyller år idag

Grattis!jag har en fundering till er alla.


Hur ser ni på bröllop och äktenskap?
Gifta sig eller inte gifta sig?
Varför? Varför inte?


Skruttnij, Mekkaplutt & Blashej - Over and out

5 kommentarer:

Syster Emma sa...

Jag tänker inte gifta mig, tycker det är onödigt. Det finns så bra sambolagar nu för tiden. :)

Therese sa...

Jag älskar tanken på giftemål. Fru och Man, mäktiga ord :) Hoppas jag en dag får chansen att kalla mig någons fru. Sen älskar jag att planera fester och skämma bort mina gäster.

MimiLi sa...

Hmmm.... Gifta sig eller inte?! Så här var det för mig: När P och jag träffades gick allt mycket fort - det kändes rätt liksom. Inom loppet av ca 10 månader hade vi flyttat ihop, förlovat oss och köpt ett hus! Att gifta sig kändes inte så viktigt, förlovningen hade samma innebörd för mig. Att vi bestämt oss för varandra! När son nr. 1 föddes började ändå äktenskapstankarna vakna, och då son nr. 2 föddes tog dom riktig fart! Först och främst var det en känslomässig bit: att vara "en familj helt och hållet, med samma efternamn" å andra sidan började jag tänka på vad som skulle hända OM nån av oss skulle dö! Skulle den andra kunna bo kvar med barnen i huset? Fick lära mig att ogifta måste lösa ut sina barn vid ev dödsfall, då barnen blir de som ärver den avlidnas del i ex ett hus. Det är mycket som blir mer praktiskt som äkta makar, och själva ceremonin behöver ju inte vara av det religiösa slaget, den kan man göra som man vill. En stor fest för att manifestera kärleken till varandra är nog ändå det bästa jag varit med om! Man gör det så stort man vill! Det var också härligt att barnen var med då det hände. Dom pratar fortfarande om att "vi" gifte oss, dvs hela familjen:-) Jag är jätteglad att det blev av för ganska exakt 4 år sedan! Den här kommentaren blev skitlång... du behöver inte publicera den om du inte vill! Kram finfina du!!!

Maggan sa...

har ni planer på det eller? :)

Aizza sa...

Jag tror stenhårt på att få gifta sig, däremot vill jag ha ett extremt litet bröllop. Vill ha mina närmsta, att få bli man och hustru (shit så formellt det lät :P )
Något jag alltid drömt om, men när eller om det vet man aldrig, vill att det ska vara mannen som friar iafl.

Just så många saker som är dels enklare när man är gifta lagvis osv. Visserligen finns det bra sambolagar också, men tror på äktenskap i dess fulla styrka!