söndag 13 mars 2011

Tryffelkaka

Ni som väntat och längtat. Här har ni äntligen receptet till tryffelkakan!


Den kan se ut på olika sätt beroende på gräddningstid och kylningstid för tryffeln. Men den går inte att misslyckas med!



150 gr smält smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
rörs ihop
2 st ägg (rör ner ett ägg i taget)
2 dl mjöl

Grädda i 20min i 175 grader


1½ dl grädde
2 msk smör
kokas upp
200 gr hackad mörk choklad (hälls i grädden som tas från värmen)

När chokladen har smält så låt tryffeln kallna i kylen ca 1h. Breds sedan på kakan. Kakan ska vara kall!
Kom ihåg det viktigaste: När ni har bakat den så bjud in mig!
Skruttnij, Mekkaplutt & Blashej - Over and out

5 kommentarer:

Ulrika Eriksson sa...

Tack för idag å för den goda kakan. Jag hoppas att vi ses snart! Kram Ullis

Ulrika Eriksson sa...

Tack för idag å för den goda kakan. Jag hoppas att vi ses snart! Kram Ullis

Syster Emma sa...

Yes jag tvättar med barnolja, smörjer med zink/bepanthen/inotyol/idomin och pudrar med potatismjöl.. Jag smörjer inte med allt på samma gång, jag har varvat lite, men håller mig till zink nu för det funkade bäst. :)

Emmelist sa...

ååååh! måste provas!

Kusin Eve sa...

Ååhh..jag vill också baka!